KURSER 2019-2020

Ledarskapsforum - Branding-storytelling

  • Utbildningsanordnare: EduYA Ab
  • Plats: Kyrö Distillery i Storkyro
  • Startdatum: 17.04.2019
  • Slutdatum: 17.04.2019
  • Specifika tider: kl. 9 - 15
  • Sista anmälningsdag: 17.04. kl. 9

Målgrupp:

Ledarskapsforum är en professionell arena för ledarskapsutveckling i hela Österbotten. Vår ambition är att betjäna företag och organisationer med praktisk och relevant kunskap om ledarskap. Tillsammans med deltagare och vår samlade expertis erbjuder Ledarskapsforum ett nätverk för utbyte av erfarenheter och möjlighet till nya professionella kontakter.
 

Innehåll:

Den här dagen sitter vi inte i ett auditorium eller i något klassrum heller, vi besöker kanske ett av Österbottens för tillfället mest intressanta företag, som gjort en minst sagt häpnadsväckande resa från bastulaven till att vinna priser med sina produkter runtom i världen. Vi besöker Kyrö Distillery Company och får ta en ordentlig titt bakom kulisserna och lyssna till en av grundarna som berättar hur de verkligen jobbar med och leder sitt mycket genomtänkta brandingarbete. Inte nog med det. Vi har även med oss Anna Jeanne Söderlund även hon medgrundare till ett annat bolag, nämligen kommunukationsbyrån Morgan Digital. Anna vet hur man kommunicerar, leder och bygger historier kring företag. 

Att leda är att kommunicera – varför storytelling är så avgörande för ett framgångsrikt företag, Anna Jeanne Söderlund 
Människohjärnan är inte gjord för att ta emot fakta, utan den är gjord för att minnas intressanta historier. Vill du att folk ska komma ihåg ditt företag gäller det alltså att berätta en bra story. Under föreläsningen berättar Anna Jeanne Söderlund hur man skapar en bra företagsstory, och hon avslöjar också sina bästa tips för ett företag att skapa sig ett gott rykte. 

Case Kyrö Distillery Company, Miko Heinilä (på finska) 
Kyro historia kan man inte förbise, då man pratar om Kyrö Distillery. Utöver det kommer vi att gå närmare in på vilka byggstenar destilleriet består av, vilka våra värderingar är samt vilka framtidsplaner vi har och hur vi tror världen ser ut år 2022. Vårt företag bygger på vårt varumärke (Brand), det är företagets ryggrad. 

Anna Jeanne Söderlund är ursprungligen journalist, men sadlade av en slump om till företagskommunikation i god tid före mediebranschen drabbades av sin stora kris. I sitt jobb hjälper hon företag att hitta de rätta målgrupperna och kommunicera med dem på ett tydligt och intresseväckande sätt. Anna är medgrundare till digitalbyrån Morgan, som producerar bland annat webbsidor och kundtidningar för både stora och små företag. 

Miko Heinilä är jordbrukarsonen/bondesonen, som efter universitetsstudierna hunnit jobba på Wärtsilä i 10 år. Under dessa 10 år har han hunnit leda Wärtsiläs i Indien baserade Helpdesk, jobbat som strategisk inköpare av ”IT järn” till Wärtsilä, grundat ett globalt IT-inköpsteam i Indien samt fungerat som manager för team i två olika länder, som skött om reservdelsfakturering, logistik och tulldokumentation för försändelser till Nord- och Sydamerika, Asien samt Mellanöstern. Under åren vid Wärtsilä råkade det sig inte bättre än att Miko hamnade i rätt bastu vid rätt tidpunkt och det slutade med att man grundade ett destilleri på andra sidan älven från hans hemgård. För tillfället är Miko chef för destilleriet dvs. han ansvarar för HR-frågor och utvecklingsprojekt samt är vd för besökscenterverksamheten på området. Hans passion är att berätta hänförande historier för besökarna som ger upphov till upplevelser.

Utbildare:

Anna Jeanne Söderlund & Miko Heinilä

Övrig Info:

- kursdeltagarna ska vid kurstillfället vara beredd på att styrka sin identitet med körkort eller identitetskort - om du är förhindrad att delta i en kurs som du anmält dig till bör du annullera i god tid, annars kanske du tar en plats av någon annan som önskar delta - Observera att annulleringen alltid ska göras direkt till studiesekreteraren eller till kurs@eduya.fi ! Att inte delta i en kurs man anmält sig till, eller att lämna en kursavgift obetald, räknas INTE som annullering. För icke annullerad plats faktureras alltid halva kursavgiften, dock minst 25€.

Förfrågningar:

  • Johnny Forsman, gsm: 044-750 3260, johnny.forsman@yrkesakademin.fi
175 € (inkl.moms)