KURSER 2019-2020

Ledarskapsforum - Att leda mångfald – varför mångfald leder till tillväxt

  • Utbildningsanordnare: EduYA Ab
  • Plats: Yrkesakademin i Österbotten, enheten i Närpes, Ängskullsvägen 1
  • Startdatum: 30.10.2019
  • Slutdatum: 30.10.2019
  • Specifika tider: kl. 9 - 15
  • Sista anmälningsdag: 30.10.2019 09:00

Målgrupp:

Ledarskapsforum är en professionell arena för ledarskapsutveckling i hela Österbotten. Vår ambition är att betjäna företag och organisationer med praktisk och relevant kunskap om ledarskap. Tillsammans med deltagare och vår samlade expertis erbjuder Ledarskapsforum ett nätverk för utbyte av erfarenheter och möjlighet till nya professionella kontakter.

Innehåll:

Vi lever i en global och föränderlig värld. Demografin i norden förändras, där fler och fler från andra länder kommer hit för att leva och arbeta. Mångfald, integration och inkludering har därför blivit ett av de mest aktuella samhällsämnena att diskutera. Detta kräver då också en arbetsmarknad och ett ledarskap för att hantera dessa olikheter som nu präglar vårt samhälle. 

Under dagen fokuserar vi på följande: 

Definitionen av mångfald. Vad är mångfald och hur har begreppet utvecklats? 
Vad bör man ur ett strategiskt perspektiv fundera på i en organisation för att leda mångfald på ett bra och framgångsrikt sätt? Vilka goda exempel finns? 
Vad bör man som chef tänka på då man leder mångfald i vardagen? Finns det modeller och verktyg? 

Idag krävs det ett nytt ledarskap för mångfald och inkludering kallat inkluderande ledarskap. Detta är vad vi ska fokusera på likväl som ovanstående punkter. 


Milad Mohammadi 

Föddes i Iran. Växte upp i Sverige. Med diskriminering, utanförskap och familjens sorg som drivkraft bestämde sig Milad Mohammadi för att förändra situationen. Tidigt avklarade hans in dubbelexamen från universitet i juridik och statsvetenskap - och blev Sveriges yngsta med denna merit 22 år gammal. Fortsättningsvis, med sin passion för ledarskap, mångfald, integration och människans potential blev han Skandinaviens största och mest omtalade föreläsare i integration- och mångfaldsfrågor. Efter detta fullföljde han sin största dröm om att starta en framgångsrik grundskola - Järvaskolan - i ett av Sveriges mest utsatta områden - som har blivit en av Sveriges mest framgångsrika exempel och modeller för integration och mångfald. 

Idag driver Milad sin egen ledarskapsbyrå - CLOSETHEGAP - som stöttar näringslivet, kommuner, myndigheter och organisationer i att arbeta med mångfald, inkludering och integration som det nya ledarskapet. Hans framgång och inflytelserika position har blivit en väg för honom att ge tillbaka till samhället - med två simpla mål: Inspirera människor till att nå sin potential. Och, inspirera samhället till att förenas. 
Milad tillägnar nu sin nästan omänskliga energi som en global föreläsare och utvecklar sina verksamheter. Milad har en dröm om att bli en förebild för unga liksom äldre, i Sverige och i världen. Hur alla kan nå framgång, och att det är möjligt att förena samhället. Att lika barn leka bäst. Men att olika barn hittar på de bästa lekarna. 

Milad är prisbelönt som en av Sveriges bästa talare. Läs mer om Milad här https://www.milad.se/

Utbildare:

Milad Mohammadi

Övrig Info:

- kursdeltagarna ska vid kurstillfället vara beredd på att styrka sin identitet med körkort eller identitetskort - om du är förhindrad att delta i en kurs som du anmält dig till bör du annullera i god tid, annars kanske du tar en plats av någon annan som önskar delta - Observera att annulleringen alltid ska göras direkt till studiesekreteraren eller till kurs@eduya.fi ! Att inte delta i en kurs man anmält sig till, eller att lämna en kursavgift obetald, räknas INTE som annullering. För icke annullerad plats faktureras alltid halva kursavgiften, dock minst 25€.

Förfrågningar:

  • Johnny Forsman, gsm: 044-750 3260, johnny.forsman@yrkesakademin.fi
250 € (inkl.moms)