Här är hygien på topp,
inga mikrober ligger
gömd i nån kopp!
Enligt lagstiftning ska alla som arbetar med oförpackade, lättförskämbaralivsmedel ha ett kompetensintyg, vilket i praktiken betyder att man ska genomgå ett skriftligt test.
Johanna Ilvoranta, lärare vid YA!
tfn 044-750 3221
Gun-Britt har mångårig arbetserfarenhet inom storköksbranschen och är yrkeslärare samt legitimerad kompetenstestare i hygienpass och livsmedelshygien. Hon är utbildare inom turism, kosthålls- och ekonomibranschen vid YA!
Omfattning: Kursen omfattar 4 timmar föreläsning och ordnas som en heldagskurs eller som två föreläsningstillfällen 2 x 2 h. Efter kursen ordnas
ett testtillfälle. Som litteratur inför testet kan man läsa Grunderna i livsmedelshygien. Rätt att kocka.
Målgrupp: Hygienkompetens behöver den som arbetar med oförpackade livsmedel, såsom kockar, cafébiträden, livsmedelsarbetare, fiskare, mm men
även de som jobbar på t.ex. gruppfamiljedaghem och inom hemvården behöver denna kunskap.