e-Ledarskapsforum - Allt kommunicerar - vad kommunicerar du som ledare?

Målgrupp

Ledarskapsforum är en professionell arena för ledarskapsutveckling i hela Österbotten. Vår ambition är att betjäna företag och organisationer med praktisk och relevant kunskap om ledarskap. Tillsammans med deltagare och vår samlade expertis erbjuder Ledarskapsforum ett nätverk för utbyte av erfarenheter och möjlighet till nya professionella kontakter.

Innehåll

Syfte:
Att deltagaren ska få större insikt i hur denna kommunicerar med sin omgivning och hur denna tolkas och få bättre verktyg till att förbättra kommunikationen.

Online tillfälle 1, 7.10 kl. 9-11.30

Under det första tillfället lyfter jag fram de grundläggande delarna i retoriken. Jag tar er igenom retorikens etos, patos och logos och förklarar hur dessa tre delar kan förbättra ditt ledarskap. Förutom att ni kommer få skratta, känna igen er och få tydliga tips på hur ni tex övertygar andra så kommer ni även att få göra någon övning samt diskutera vissa frågor i breakout rooms via zoom. Under föreläsningen får ni även bland annat ta del av:

 • Motivation och hur hjärnan fungerar
 • Första intrycket och dess verkan
 • Kroppsspråket och mimiken som skapar trygghet

Online tillfälle 2, 22.10 kl. 9-11.30

Under det andra tillfället fokuserar vi oss mer på gruppkommunikation och presentationsteknik. Vad innebär det egentligen att vara ett lag och hur behöver en ledare kommunicera för att få gruppen att följa denne? Vad är gruppens styrkor men även vad som kan fälla ett team? Är du en energigivare i gruppen som bidrar till positiv stämning och utveckling eller är du en som tar energi och bromsar?

 • Feedback- att ge och ta konstruktiv kritik
 • Härskarteknikerna som förstör arbetsmiljön
 • Presentationstekniken som går från gäsp till Aha! 

Anna Ricknell

Att tala är inte en konst men att nå ut med ditt budskap och beröra publiken det är en konst! Retorikern från norr, som 2019 samt 2020 blev vald till topp 100 populäraste talaren i Sverige får sin publik att skratta, gråta, reflektera, känna och lära sig nya saker varje gång hon går upp på scenen.

Om Anna

Anna är Skelleftebon som tröttnade på janteland och flyttade till Tyskland och senare till USA för att nå framgångar i simbassängen. Kulturkrockar, gemenskap, utmaningar, påskmiddag hos Sven Tumba och ett brons från Junior-EM är ett litet axplock av alla de upplevelser som hon fick med sig i bagaget. Idag berättar Anna om sina erfarenheter i kombination med sitt stora intresse för retorik och kommunikation.

Annas förflutna som elitsimmare skapade möjligheter att resa och uppleva saker i hela världen. Det ledde till ett stort intresse för kommunikation, retorik och ledarskap samt hur vi bygger team. Just intresset för retorik och kommunikation tog fart när Anna under 1,5 år simmade och studerade vid Florida Atlantic University i Boca Raton. Hennes huvudämne var just kommunikation. Efter studierna åkte hon hem och tog examen i Retorik vid Uppsala Universitet. Innan Anna startade bolaget Ricknells Retorik arbetade hon som säljare och märkte då också vilken fördel det var att vara just retoriker.

Övrig info

- kursdeltagarna ska vid kurstillfället vara beredd på att styrka sin identitet med körkort eller identitetskort - om du är förhindrad att delta i en kurs som du anmält dig till bör du annullera i god tid, annars kanske du tar en plats av någon annan som önskar delta - Observera att annulleringen alltid ska göras direkt till studiesekreteraren eller till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ! Att inte delta i en kurs man anmält sig till, eller att lämna en kursavgift obetald, räknas INTE som annullering. För icke annullerad plats faktureras alltid halva kursavgiften, dock minst 25€.

Kursfeedback kan ges på adressen feedback.eduya.fi


Kursstart & anmälan:

 • Kursstart: 07.10.2020, 09:00
 • Kursavslut: 22.10.2020, 11:30
 • Sista anmälningsdag: 07.10.2020
Kl. 9.00 - 11.30

Plats & Ort

Webinarium

Utbildare:

 • Anna Ricknell

Förfrågningar:

 • Johnny Forsman, gsm: 044-7503260, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kurspris:

150 (exkl. moms 24%)
186 (Inkl. moms 24%)
EduYA Logo
Suomen asiakas utmärkelse Finlands starkaste 2019!
Pålitlig partner

FAKTURERING

 • NÄTFAKTUROR:
  FO‐nr: 2732069‐6
  Nätfaktureringsadress: 003727320696
  Operatör: Kvevlax sparbank, ITELFIHH
  Materialformat: Finvoice
 • PAPPERSFAKTUROR:
  Edu YA Ab, Kungsgårdsvägen 30 A, 65380 VASA
  Vi önskar i första hand fakturorna i elektroniskt format.

Kontakta oss

 • TEL:
  +358(0)6 324 22 11
 • E-POST:
  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 • ADRESS:
  Kungsgårdsvägen 30A, 65380 Vasa, Finland